Platte kaas met aardbeien

Platte kaas met aardbeien

De eerste aardbeien zijn te koop. Bij de start van het seizoen zijn het meestal nog aardbeien afkomstig uit Zuiderse landen als Spanje, de aardbeien van hier bij ons zijn wat later. Velen wachten op de aardbeien, ze luiden de lente in. Je kan aardbeien op veel manieren eten. Als je ze combineert met een zuivelproduct zoals platte kaas, heb je twee vliegen in een klap. Zuivel en fruit.

Ingrediënten: (4 porties)

500 g (magere) platte kaas

500 g aardbeien

Zoetstof of suiker

Bereidingswijze:

  • Verwijder het kroontje van de aardbeien en spoel ze onder koud water.
  • Laat ze goed uitlekken.
  • Roer de platte kaas los en breng op smaak met zoetstof of suiker.
  • Snijd de aardbeien in stukjes (als ze te groot zijn) en meng onder de platte kaas.
  • Verdeel over 4 kommetjes.

Variatie:

  • Vervang aardbeien door ander (seizoen)fruit.