broodmaatlijd anders: croque monsieur

Een croque-monsieur, in Nederland beter bekend als een ‘tosti’, is een broodgerecht dat klassiek gemaakt wordt door twee sneetjes brood met daartussen ham en kaas te roosteren. Dat kan met een speciaal toestel, een croque machine, maar het kan ook in de oven, onder de grill of in een koekenpan.

Nodig: (1 persoon)
4 sneetje bruin brood van een klein brood
2 sneetjes ham (ontvette ham, beenham, grillham,…)
2 sneetjes light kaas
4 mespuntjes light margarine
Rauwe groenten naar keuze: sla, geraspte wortel, tomaat, komkommer, …
Light mayonaise

Bereiding:

  • Plooi de sneetjes ham in twee en leg hiertussen de light kaas.
  • Leg dit tussen twee sneetjes brood.
  • Smeer aan de buitenkant op ieder sneetjes brood een mespuntje light margarine.
  • Bak de croques tot ze mooi bruin zijn.
  • Schik ondertussen de rauwe groenten naar keuze op een groot bord.
  • Schep er een koffielepel light mayonaise bij.
  • Snijd de croques overlangs door en schik ze op het bord.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .