De asperges hebben hun intrede weer gedaan. Klassiek worden ze klaargemaakt met botersaus en een gekookt eitje ‘op Vlaamse wijze’ heet het dan. Asperge kan je op veel manieren bereiden. Wij verwerken ze in een pasta samen met een varkenshaasje. Misschien niet de meest voor de hand liggende manier of combinatie om asperges te eten, toch is het het uitproberen waard.
Nodig: (4 pers)
2 pakken asperges
200 g pasta (linguini, spaghetti, tagliatelle, … )
400 – 500 g varkenshaasje
2 eetlepels margarine geschikt om te bakken
1 eetlepel gehakte peterselie
Peper en zout
Bereiding:
- Schil de asperges en snijd ze in dunne schijfjes van ongeveer een halve cm dik (mag schuin gesneden worden).
- Zet ze op in koud water en breng aan de kook. Als het water kookt het vuur afzetten. Laat de asperges nog even op het vuur staan (enkele minuten) en giet ze dan af.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar in licht gezouten water, giet af en spoel kort na met koud water.
- Snijd het varkenshaasje in blokjes.
- Verwarm de margarine in een pan en bak de blokjes.
- Meng onder de pasta de asperges, de gehakte peterselie en het varkenshaasje.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Kan warm, lauw of koud gegeten worden.