Wokken is een manier van bereiden waarbij de groenten lekker knapperig blijven. Door ze voortdurend om te scheppen branden ze niet aan en worden ze op een hoge temperatuur snel beetgaar. Door de korte bereidingstijd blijven vitamines, mineralen en vocht behouden wat de smaak ten goede komt. Je kan bijna alle groenten wokken waardoor je eindeloos kan variëren. Er zijn kant-en-klare mengelingen te koop, die zijn gebruiksklaar. Je kan ook zelf je groenten uitkiezen, dan heb je iets meer werk.
Ingrediënten: (4 pers.)
2 rode paprika’s
2 gele paprika’s
1 grote rode ui (een gewone kan ook)
1 zakje sojascheuten
Sojasaus
2 eetlepels wokolie
Peper
Bereidingswijze:
- Schil de paprika’s als je dat wenst, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snijd ze in reepjes.
- Pel de ui en snijd in schijfjes.
- Verwarm de wokolie in de wokpan.
- Voeg de ui en de paprika toe en wok 5 minuten onder voortdurend omscheppen.
- Voeg de sojascheuten toe en wok nog 5 minuten.
- Breng op smaak met sojasaus en peper.