Wortelen en erwtjes, een echte klassieker. En nog steeds valt deze combinatie bij heel veel mensen in de smaak. Deze keer hebben we er een lauw-warme salade van gemaakt. Maar bij warme zomerdagen kan je deze salade ook koud eten. Dan is het lekker fris en zorgt het voor verkoeling.
Nodig: (voor 4 personen)
8 – 12 vastkokende aardappelen
1 bussel wortelen
250 g (diepvries) erwtjes
1 plak gekookte ham van 1 cm dik
½ bakje light verse kaas (type Philadelphia)
Geutje halfvolle melk
2 eetlepel fijngesnipperde bieslook
Peper en zout
Bereiding:
- Schil de wortelen, verdeel ze in stukjes van 4 tot 5 cm en kook ze gaar.
- Schil de aardappelen, halveer ze eventueel en kook ze gaar.
- Kook de erwtjes gaar.
- Verwijder het vet van de ham en snijd ze in kleine blokjes.
- Neem een ruime kom, doe hierin de verse kaas en roer los met enkele eetlepels melk zodat je een sausje krijgt. Voeg de gesnipperde bieslook erbij en breng op smaak met peper en zout.
- Als de wortelen, de aardappelen en de erwtjes gaar zijn, giet ze af en laat even goed uitdruppen.
- Voeg ze samen met de hamblokjes bij het kaassausje.
- Schep onder elkaar.