Oosterse maaltijdsoep met glasnoedels

Een maaltijdsoep is altijd handig als er weinig tijd is om te koken. Je kan ze ook perfect een dag vooraf maken. Doordat de soep een nacht in je koelkast staat gaan de smaken nog beter tot zijn recht komen. Deze keer is het een Oosters getint soepje met glasnoedels, veel groenten en een stukje gerookte eendenborst of kip. Glasnoedels worden verkocht in strengen en lijken op rijstnoedels. Glasnoedels worden gemaakt van mungbonen en als ze klaar zijn, zien ze er glazig uit. Nadat ze geweekt zijn kan je ze in stukje snijden voor je ze toevoegt aan je soep.

Nodig: (voor 4 personen)

1 liter water

1 kippenbouillonblokje

3 stengels selder

½ busseltje wortelen

1 pakje sojascheuten

1 bakje shiitake paddenstoelen

1 teentje knoflook fijngehakt

2 gerookte eendenborsten of gerookte kip

100 g glasnoedels

1 lente-uitje

Sojasaus

Bereiding:

  • Maak de selder en worteltjes schoon en snijd in stukjes.
  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd in reepjes.
  • Maak de lente-ui schoon en snijd in ringetjes.
  • Week de glasnoedels zoals aangeven op de verpakking en verdeel ze in stukjes.
  • Breng het water samen met het bouillonblokje aan de kook.
  • Voeg hierbij de look samen met de selder en de wortelen.
  • Laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg vervolgens de sojascheuten, de paddenstoelen, de eend en geweekte glasnoedels toe.
  • Laat nog 2 tot 3 minuten zachtjes koken.
  • Voeg sojasaus toe naar smaak.
  • Werk af met de lente-ui en serveer goed warm.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .