Kervel is zo’n typische groente die we bijna altijd gebruiken in soep. Verse kervel kan je ook gebruiken om een gerecht mee af te werken. Of je verwerkt enkele takjes mee in een gemengde salade. Verse kervel schoonmaken is best wel veel werk. Daarom wordt het vaak diepgevroren gebruikt voor in de soep. Diepgevroren tref je ze steeds in kleine handige porties, net voldoende voor in je kervelsoep.
Nodig: (6 personen)
1 groene courgette
1 dunne prei
1 ui
Enkele takken selder
1 liter water
Ontvet bouillonblokje naar keuze
1 potje diepvries kervel of bakje/zakje verse kervel
½ zakje bruine rijst
Bereiding:
- Pel de ui en snijd grof.
- Snijd de topjes van de courgette, spoel ze, snijd ze in kwartjes, verwijder de pitjes en snijd grof.
- Maak de selder en de prei schoon en snijd eveneens grof.
- Doe alle groenten in een grote kookpot samen met het water en de bouillon, breng aan de kook en zet het vuur lager.
- Mix de soep als de groenten gaar zijn.
- Gebruik je verse kervel, maak deze schoon, en hak fijn.
- Kook het volledig zakje bruine rijst. ½ zakje gaat in de soep, het andere ½ zakje kan je invriezen en later nog eens gebruiken voor kervelsoep of voor een andere bereiding.
- Voeg de kervel en de gekookte rijst bij de soep.