Lasagne met courgette

Misschien heb jij wel een courgetteplant in je tuin en misschien heb je dan ook wel eens een uit de kluiten gewassen courgette. Te groot om op te vullen, maar perfect voor soep of andere bereidingen. Je kan ze ook grof raspen en zo verwerken in een lasagne.

Nodig: (6 personen)

1 grote courgette

1 grote ui

6 lasagnevellen (bij voorkeur volkoren)

Gedroogde (of verse) tijm

2 eetlepels olijfolie

Peper, nootmuskaat en (zout)

½ liter halfvolle melk

50 g bloem

100 g gemalen (light) kaas naar keuze

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Spoel de courgette, snijd ze door in de lange richting, verwijder de pitten en rasp grof.
  • Pel de ui en snipper fijn.
  • Verwarm de olijfolie in een ruime kookpot, fruit de ui en voeg de geraspte courgette toe. Laat het geheel 10 minuten stoven, roer regelmatig om.
  • Maak de kaassaus: doe de melk en bloem in een kookpot, roer goed onder elkaar, zet op het vuur en breng onder regelmatig roeren aan de kook. Laat even doorkoken, neem van het vuur en roer er de helft van de gemalen onder.
  • Neem een ovenschaal, schik hierin 1/3 van de courgette, hierop 2 lasagnevellen, 1/3 van de kaassaus, herhaal dit nog 2 maal. Verdeel de overgebleven gemalen kaas over de schotel.
  • Plaats in de oven voor ongeveer 30 minuten.
  • Haal uit de oven en serveer warm.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2025 Di-Eet.be .