Op een frissere zomerdag is iets warm eten altijd weer fijn. Er kan ook wel eens onverwacht bezoek komen en een crumble staat snel in de oven. Je kan de bosbessen vervangen door fruit dat je in huis hebt. Lekker met een bolletje ijs of wat opgeroerde Griekse yoghurt of Skyr.
Nodig: (4 porties)
400 g bosbessen
30 g vloeibare margarine geschikt om te bakken
36 g bloem
20 g volkoren bloem
20 g havermout
36 g rietsuiker of 2 eetlepels bakbestendige zoetstof
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Spoel de bosbessen, laat ze uitlekken en doe ze in een vuurvaste schaal.
- Meng de bloem met de volkoren bloem, de havermout en de suiker/zoetstof.
- Voeg er de margarine aan toe en roer tot een kruimelig deeg.
- Verdeel het deeg over de bosbessen en plaats in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten tot de crumble mooi gebakken is.
- Neem uit de oven en laat even afkoelen.
- Verdeel over 4 borden.
Je kan de crumble zo eten of gecombineerd met een bolletje (light) ijs of enkele lepels Griekse natuur yoghurt of Skyr.
