Crumble met bosbessen

Op een frissere zomerdag is iets warm eten altijd weer fijn. Er kan ook wel eens onverwacht bezoek komen en een crumble staat snel in de oven. Je kan de bosbessen vervangen door fruit dat je in huis hebt. Lekker met een bolletje ijs of wat opgeroerde Griekse yoghurt of Skyr.

Nodig: (4 porties)

400 g bosbessen

30 g vloeibare margarine geschikt om te bakken

36 g bloem

20 g volkoren bloem

20 g havermout

36 g rietsuiker of 2 eetlepels bakbestendige zoetstof

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Spoel de bosbessen, laat ze uitlekken en doe ze in een vuurvaste schaal.
  • Meng de bloem met de volkoren bloem, de havermout en de suiker/zoetstof.
  • Voeg er de margarine aan toe en roer tot een kruimelig deeg.
  • Verdeel het deeg over de bosbessen en plaats in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten tot de crumble mooi gebakken is.
  • Neem uit de oven en laat even afkoelen.
  • Verdeel over 4 borden.

Je kan de crumble zo eten of gecombineerd met een bolletje (light) ijs of enkele lepels Griekse natuur yoghurt of Skyr.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2025 Di-Eet.be .