Komkommersoep

Misschien groeien de komkommers in je tuin zo goed, dat je op de duur niet meer weet wat ermee te doen. Meestal eten we komkommers rauw bij een maaltijd of tussendoor als knabbeltje, je kan er ook soep van maken. We hebben al eens een koude komkommersoep gemaakt (https://www.di-eet.be/recept-van-de-week/soep/koude-komkommersoep/) deze keer is het een gekookte soep. Ook lekker op een regenachtige of frisse zomerdag.

Nodig: (4 pers)

1 ui

3 komkommers

1/3 stuk wit van prei

1 liter water

Groentebouillon

Bereiding:

  • Pel de ui en snijd in stukjes.
  • Spoel de komkommers, verwijder de uiteinden en leg ¼ komkommer opzij. Snijd de rest in stukjes.
  • Maak de prei schoon, spoel en snijd in stukjes.
  • Doe de groenten, de bouillon en het water in een ruime kookpot.
  • Breng aan de kook en zet het vuur lager.
  • Mix de soep als de groenten gaar zijn.
  • Snijd het overgebleven stukje komkommer in dunne schijfjes en werk de soep hiermee af bij het opdienen.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2025 Di-Eet.be .