Koude komkommersoep

Koude komkommersoep

Soep eten op warme dagen doen we niet altijd. Toch kan soep ook op in de zomer voor afwisseling zorgen. Op warme dagen is een koude soep verfrissend en lekker. Je hebt slechts enkele ingrediënten nodig en het is niet veel werk. Deze soep kan je eveneens serveren als koud hapje. Gebruik dan kleine glaasjes.

Nodig: (4 grote glazen of 12 tot 16 kleine glaasjes)

2 komkommers

2 limoenen

1 busseltje lente-uitjes

1 bokaaltje groente fond

Peper en zout

Bereiding:

  • Maak de lente-uitjes schoon en snijd in stukjes.
  • Spoel de komkommers, snijd het begin en het einde eraf en snijd in stukken.
  • Pers de limoenen.
  • Doe lente-uitjes, komkommer en het sap van de limoen in een hoge kom en mix fijn. Je kan dit ook met een blender.
  • Voeg geleidelijk de groente fond toe tot je de gewenste dikte hebt voor je koud soepje.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel over grote of kleine glaasjes.