Broodbeleg: Salade van mosterdgebraad

Broodbeleg soms wel iets waar het moeilijk kiezen is. We begrijpen ook wel dat dat af en toe toch wel eens lekker is als beleg. We hebben er een gezondere versie van gemaakt. Zeker het proberen waard.

Nodig:

1 varkensoester

1/2 eetlepel margarine voor bakken en braden

2 eetlepels (light) mayonaise

2 eetlepels milde magere Griekse yoghurt natuur

1,5 koffielepels mosterd

0,5 koffielepel graanmosterd

Peper en (zout)

Bereidingswijze:

  • Smeer de varkensoester lichtjes in met 1 koffielepel mosterd.
  • Verwarm de margarine in een kleine pan, bak de varkensoester. Neem uit de pan en laat afkoelen.
  • Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise in een kom.
  • Voeg de overige mosterd en de graanmosterd toe, roer goed om.
  • Snijd de afgekoelde varkensoester in klein stukjes en meng onder het mosterdmengsel.
  • Breng op smaak met peper en (zout).

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2025 Di-Eet.be .