Mac & cheese is weer hot. Vrij vertaald als macaroni met kaassaus. In menig gezin staat het vaak op de menu. En wij gaan er regelmatig een andere versie van maken. Zo kan je steeds weer de mac & cheese op de menu zetten en is het telkens toch weer net even anders. We starten met toch wel een klassieker, mac & cheese met broccoli.
We maken er ook steeds een vegetarische versie van. Dus zonder ham, wel met kaas 😉
Nodig: (4 pers)
120 – 150 g pasta (macaroni, penne …) liefst volkoren
2 stronken broccoli
2,5 dl halfvolle melk
100 g gemalen (light) kaas
40 g bloem
Peper, (zout) en nootmuskaat
Bereiding:
- Breng water aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar. Volg de kooktijd aangegeven op de verpakking.
- Snijd de roosjes van de broccoli. Zijn ze groot, halveer ze of snijd ze in vier. Spoel ze en kook beetgaar. Giet af.
- Doe de melk en de bloem in een kookpot, roer zodat de bloem mooi in de melk is opgelost, zet op het vuur, roer regelmatig tot de saus kookt, laat even goed doorkoken, neem van het vuur, voeg ¾ van de kaas toe en kruid met peper, (zout) en nootmuskaat.
- Voeg bij de kaassaus de gekookte pasta en de broccoli, schep voorzichtig door elkaar.
- Schep in een vuurvaste schaal. Strooi er de overgebleven gemalen kaas over en gratineer onder de grill.