Kerstmenu 2023: Knolseldersoep met garnituur

Soep is een fijne starter van je kerstdiner na de hapjes. Het is ook een goede manier om toch voldoende groenten in een feestmenu te brengen. Het is een knolseldersoep met een garnituur van kleurrijke groenten. Je kan deze soep ook afwerken met een garnituur enkel paprika (rode, gele, oranje en groene) of enkel een paddenstoelenmix.

Nodig: (12 personen)

1 grote knolselder

2 dikke stukken prei (enkel het wit)

2 dikke uien

4 liter water

Bouillonblokje naar keuze

3 sjalotten

100 g gemengde paddenstoelen

½ rode en gele paprika

1 grote wortel

Gehakte peterselie

Bereiding:

  • Pel de ui en snijd grof.
  • Schil de knolselder en snijd in grote stukken.
  • Maak de prei schoon, spoel onder koud water en snijd grof.
  • Doe de groenten, het water en de bouillon in een ruime kookpot, breng aan de kook en zet het vuur lager. Mix de soep.
  • Pel de sjalotten en snipper fijn.
  • Maak de paddenstoelen, paprika en wortel schoon en snijd eveneens fijn.
  • Verwarm de margarine in een kookpot, fruit de ui voeg de groenten toe en stoof gaar.
  • Schep de soep in een bord, werk elk bord af met een eetlepel garnituur van paddenstoelen en gehakte peterselie.

Tip:

Zowel de soep als de garnituur kan je vooraf maken. Bewaar ze afzonderlijk in de koelkast. Verwarm beide vlak voor je de soep opdient.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .