Ideetjes voor pasen

Ideetjes voor pasen

Ook dit jaar helpen we jullie met enkele ideetjes voor pasen. De eitjes kunnen bij het ontbijt of bij een brunch, het yoghurt dessert kan bij ontbijt, brunch, als vieruurtje of als nagerecht bij een paasdiner. De eitjes zijn in de oven gebakken met opgeklopt eiwit, zo krijg je wolkeneitjes en zijn ze een variatie op een spiegelei.

Nodig:

Voor 3 wolkeneitjes:

3 eieren

Handvol gemengde sla

Kerstomaatjes

Enkele gebakken champignons

1 kleine rode ui

3 sneetjes bruin brood

Yoghurtdessert (6 porties)

1 dl halfvolle melk

1 zakje slagschuim van Dr Oetker

150 g (magere) Griekse yoghurt of Skyr

Suiker of zoetstof

1 mango

Enkele chocolade paaseitjes

Bereiding:

Wolkeneitjes:

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Splits de eieren en doe de dooier in een lepel.
  • Klop het eiwit tot schuim met een beetje peper en zout.
  • Neem een bakplaat met een bakvel en schep hierop het geklopt eiwit in 3 hoopjes.
  • Maak met een lepel een kluitje in het midden en leg hierin de dooier.
  • Plaats in de oven voor 6 minuten, dan zijn de eitjes nog zacht vanbinnen. Liever een harder gebakken eidooier, verleng dan de baktijd.
  • Schik ondertussen de boterhammen op een ruim bord.
  • Garneer met sla, kerstomaatjes, gebakken champignons en gesnipperde rode ui.
  • Haal de eitjes uit de oven, schik een wolkeneitje op een sneetje brood en dien warm op.

Yoghurtdessert:

  • Doe de melk in een ruime kom samen met het poeder van het slagschuim.
  • Klop op gedurende 4 minuten tot het mooi vast is en luchtig.
  • Roer de yoghurt los en schep onder het luchtige slagschuim. Breng op smaak met suiker of zoetstof.
  • Schil de mango. Snijd een halve mango in kleine blokjes de ander helft van de mango mix je met een staafmixer tot puree.
  • Verdeel de blokjes mango op de bodem van je schaaltjes. Schep er een laagje yoghurt-slagschuim op. Vervolgens een laagje mangopuree en tot slot op ieder schaaltje een schep yoghurt-slagschuim.
  • Versier ieder schaaltje met een chocolade paaseitje.
  • Bewaar in de koelkast tot je ze gaat opdienen.