Aprilvissen

1 april, onze kinderen noemden dat ‘fopjesdag’ toen ze klein waren. Dan mochten ze iemand bij de neus nemen. Ja, je bent maar beter voorzichtig op deze dag. Maar alle gekheid op een stokje, je kan er ook iets leuks mee doen. Bak bijvoorbeeld eens een aprilvis. Best wel orginieel als je kinderen of partner thuis komen na school of werk. En we hebben er uiteraard een gezonde versie van gemaakt.

Nodig: (voor 6 kleine vissen)

1 volkoren of meergranen wrap

1 appel

10 g zachte margarine geschikt om te bakken

10 g bloemsuiker

10 g amandelpoeder

10 g eiwit

4 g bloem

6 rozijnen

Bereiding:

  • Print de sjabloon van de vis en knip uit.
  • Snijd met een scherp mes de vissen uit de wrap (ik kreeg er 6 uit 1 wrap).
  • Meng margarine, bloemsuiker, amandelpoeder en bloem onder elkaar en voeg het eiwit toe. Zo maak je een mengsel van frangipane.
  • Verdeel het frangipanemengsel over de 6 vissen en smeer uit met een mes zodat de vis bedekt is met het mengsel.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de appel, verdeel in 4 en verwijder het klokhuis.
  • Snijd dunne plakjes van de appel en leg ze dakpansgewijs op de met frangipane besmeerde vissen. Start bij de staart en eindig bij de kop.
  • Plaats in de oven en bak 15 minuten tot ze mooi gebakken zijn.
  • Haal uit de oven en maak op iedere vis een oog met een rozijn.
  • Lekker warm of koud.

 

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .