Kruidenhamburgers

Kruidenhamburgers

Kinderen zijn er dol op, volwassenen meestal ook. Ze staan regelmatig bij menig huishouden op het menu. Je kan ze makkelijk zelf maken. Zo geeft je er een eigen smaakje aan en maak je ze net zo groot als jij ze graag wil. Wij werken ze af met gemengde kruiden.

Nodig:  (4 pers)

500 g americain natuur of puur rundsgemalen

1 ei

1 sjalot

1 eetlepel paneermeel

2 eetlepels zachte margarine geschikt om te bakken

Gedroogde peterselie en salie (of naar wens andere kruiden)

Peper en zout

Bereiding:

  • Pel de sjalot en snipper zeer fijn.
  • Doe de americain natuur in een ruime kom.
  • Meng hieronder het ei, de gesnipperde sjalot en het paneermeel.
  • Breng op smaak met peper en zout en een ½ koffielepel gedroogde salie.
  • Meng in een kommetje de gedroogde peterselie en salie samen met een beetje peper en zout.
  • Doe het kruidenmengsel op een bord.
  • Verdeel het vlees in 4 porties en vorm van ieder deel een hamburger.
  • Haal de zijkanten door het kruidenmengsel.
  • Verwarm de margarine in een pan en bak de hamburgers.