Knolselder is een soort selderij waarbij de groente net boven de grond een knol vormt. Deze knollen hebben meestal een diameter van 8 tot 12 centimeter. Voor consumptie wordt vooral de knol gebruikt, maar ook de stengels zijn eetbaar. De knol smaakt iets pittiger, de bladeren zijn milder van smaak. Knolselder wordt gezaaid van eind februari tot half maart, de oogst vindt plaats in oktober en november.
Nodig: (voor 4 personen)
25 g Parmezaanse kaas
200 g gerookte zalm
2 knolselders
200 g doperwten
5 dl groentebouillon
1 el gehakte peterselie
Peper en zout
Bereiding:
- Halveer de knollen. Schil de knollen en haal er met een parisiennelepeltje het vruchtvlees uit tot op 1,5 cm van de rand.
- Zet de knollen naast elkaar in een ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Blancheer de bolletjes knolselder en de doperwten 2 minuten in licht gezouten water. Laat schrikken en goed uitlekken.
- Meng dit mengsel met de gerookte zalm en de peterselie.
- Vul de gehalveerde knollen met dit mengsel.
- Schenk groentebouillon in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie.
- Zet 20 minuten in de oven.
- Bestrooi met Parmezaanse kaas en laat nog enkele minuten onder de hete grill kleuren.
- Serveer met aardappelpuree (die je samen in de oven kan gratineren).