Pannenkoeken voor lichtmis

Lichtmis valt ieder jaar op 2 februari. Het is een christelijke feestdag die valt 40 dagen na kerstmis. Het is een feestdag die wat in vergetelheid is gekomen denk ik. Toen ik klein was, was het de traditie dat we rond lichtmis pannenkoeken aten. Er is zelfs een gezegde over: Er is geen vrouwtje nog zo arm, of ze maakt met Lichtmis haar pannetje warm.

Nodig: (voor 4 personen)

2,5 dl halfvolle melk

75 g zelfrijzende bloem

50 g bruin tarwemeel of volkorenmeel of havermeel

1 ei

1 zakje vanillesuiker of 1 zakje vanillezoetstof

1 lepel zonnebloemolie + extra olie om te bakken.

Bereiding:

  • Doe de melk in een ruime kom.
  • Voeg hierbij de bloem en roer goed om.
  • Voeg vervolgens het ei, de vanillesuiker(vanillezoetstof) en de zonnebloemolie toe en roer tot een glad deeg zonder klonters.
  • Verwarm een beetje olie in een koekenpan.
  • Giet wat deeg in de pan en laat de pannenkoek droog worden.
  • Draai de pannenkoek om en laat nog kort bakken.
  • Neem uit de pan en bak verder de pannenkoeken tot het deeg op is.
  • Serveer met confituur, suiker of zoetstof.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .