Pasta Lorraine

Pasta Lorraine

Quiche Lorraine is de klassiekers onder de quiches. Ze wordt gemaakt met prei, room en spek. Wij hebben er een variant op gemaakt. Geen quiche maar een pasta Lorraine. De spekjes zijn vervangen door ham en we gebruiken een volkorenpasta. Zo voldoet dit gerecht aan de normen van een gezonde voeding. Het bevat vezels, niet al te veel zout en het is op deze manier ook hartvriendelijk. Zeker het uitproberen waard.

Nodig: (voor 4 personen)

1 bussel prei

1 kleine ui

300 g ham (gekookte ham, beenham, gril ham …)

2 eetlepels olijfolie

120 – 200 g ongekookte volkorenspaghetti of boekweitspaghetti

40 g gemalen Parmezaanse kaas

2,5 dl culinaire room (vetgehalte 15% of minder)

2,5 dl runds- of kalfsfond

Peper en zout

Bereiding:

  • Maak de prei schoon, spoel ze onder koud water, en snijd in fijne reepjes.
  • Pel de ui en snijd fijn.
  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een kookpot en stoof de ui.
  • Voeg de gesneden prei toe, voeg indien nodig een beetje fond toe, zet het vuur lager.
  • Kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verwijder het wit vet van de ham en snijd in blokjes.
  • Voeg de room en de rest van de fond toe als de prei bijna gaar is. Laat even inkoken.
  • Voeg de gesneden ham toe en roer onder de prei.
  • Je hebt nu prei met ham in een vrij dunne saus.
  • Voeg hierbij de pasta, roer om en laat nog enkele minuten op het vuur staan. De pasta neemt dan nog een deel van de room en fond op.
  • Verdeel over de borden en werk af met Parmezaanse kaas.