Risotto van pompoen

Risotto van pompoen

Halloween vieren we op 31 oktober. Het komt van Hallow-e’en of All Hallows Eve  de ‘avond voor Allerheiligen’. De oogst was binnen en er kwam weer tijd voor een vrije dag. Vooral landen als Ierland, Engeland, Canada en de Verenigde Staten kennen deze feestdag. Kinderen verkleden zich en als het donker is bellen ze aan bij huizen die versiert zijn met lichtjes en pompoenen en roepen ‘trick or treat’. Ze vragen om wat lekkers en halen soms een plagerij uit. Bij ons wordt steeds meer aandacht besteed aan het Halloweenfeest en we zorgen voor gerechten met pompoen. Wij hebben gekozen voor een risotto met pompoen.

Nodig:  (4 pers)

120 g risottorijst (meet af in een beker)

1 ui

1 eetlepel olijfolie

1 kg pompoenblokjes

1 groente- of kippebouillonblokje

40 g gemalen Parmezaanse kaas

Peper en zout

Bereiding:

  • Pel de ui en snijd fijn.
  • Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes.
  • Verwarm de olijfolie in een ruime kookpot, fruit de ui en voeg de risottorijst toe.
  • Roer goed om, de rijst moet even mee bakken.
  • Voeg vervolgens 3 x de hoeveelheid water toe als de hoeveelheid rijst in de beker.
  • Voeg bouillon en pompoenblokjes toe, breng aan de kook.
  • Zet het vuur wat lager.
  • Laat de rijst langzaam garen, roer regelmatig om.
  • Door het garen valt de pompoen helemaal uit elkaar en krijg je een mooie oranje risotto.
  • Neem van het vuur, roer de Parmezaanse kaas erdoor.
  • Kruid, indien nodig, bij met peper en zout.