ZOETE AARDAPPEL-POMPOENCURRY

ZOETE AARDAPPEL-POMPOENCURRY

Met halloween voor de deur, komen ook de eerste pompoenen van dit jaar beschikbaar in de winkels. Met pompoen kan je niet enkel soep maken. In veel andere gerechten kan ook pompoen verwerkt worden. Nu is het een curry met kip en veel kruiden geworden. Curry’s kennen hun oorsprong in Indië en hebben zich na Azië over de hele wereld verspreid. Het typische aan een curry is de combinatie van specerijen, kruiden, groenten en soms vlees.

Nodig: (voor 4 personen)

1 fijngesneden ui

1 teen fijngesneden knoflook

1 eetlepel versgeraspte gember

500 g zoete aardappelen

500 g pompoen (butternut)

1 eetlepel currykruiden

200 ml kokosmelk

200 ml water

250 g peultjes

400 g kippenblokjes

250 g spinazie

200 ml water

1 eetlepel olijfolie

Optioneel: koriander of bladpeterselie

Bereiding:

  • Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en voeg de ui, knoflook en gember toe.
  • Snijd de zoete aardappel en pompoen in blokjes (mag ongeschild) en voeg deze samen met de currykruiden toe.
  • Schenk hier de kokosmelk en water bij en breng aan de kook.
  • Laat 5 minuten pruttelen en voeg de kippenblokjes toe, laat verder pruttelen tot de zoete aardappel en pompoenblokjes bijna gaar zijn.
  • Snijd de peultjes in smalle reepjes en laat deze een paar minuten mee pruttelen.
  • Voeg daarna beetje bij beetje de spinazie toe en roer goed door tot de spinazie geslonken is.
  • De peultjes mogen nog knapperig zijn. Kruid af met een beetje zout en peper. Serveer vervolgens met koriander of bladpeterselie.