Enchilada’s zijn een traditioneel gerecht uit de Mexicaanse keuken. Het is een torilla gemaakt van maïsmeel die wordt bedekt met een saus die tomaat en rode peper bevat. Een enchilada wordt meestal gevuld met vlees, kaas, bonen, aardappelen en groenten. Ze worden opgerold gegeten en vaak geserveerd met guacamole of salsa-saus.
Nodig: (voor 2 personen)
1 rode ui
150 g bloemkoolrijst (uit de diepvries)
200 g mais uit blik
200 g kippenblokjes
200 g passata
½ theelepel Mexicaanse kruiden
4 wortel- of paprikatortilla van No Fairytales
25 g (light) geraspte kaas
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snipper de ui fijn en laat de maïs uitlekken.
- Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de ui en bloemkoolrijst 2-3 minuten. Voeg hierbij de maïs en de kippenblokjes, kruid met Mexicaanse kruiden en bak nog 2 minuten.
- Voeg de passata toe en bak nog 2 minuten mee.
- Beleg de tortilla’s met het mengsel, vouw ze dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
- Strooi de gemalen kaas over de tortilla’s en bak 8-10 minuten in de oven.
Serveertip: lekker met een slaatje.