De lente heeft zijn intrede gedaan. Rabarber is zowat het eerste fruit dat je uit je tuin zelf kan oogsten. Al vanaf de eerste warme dagen begint de rabarber in de tuin te groeien, waardoor je kan beginnen te oogsten in april. Er zijn verschillende rassen van rabarber, sommige hebben groene stelen, andere dan weer roodachtige stelen en nog andere groen en rood. Van rabarber eet je enkel de steel, het blad wordt niet mee opgegeten.
Nodig: (4 porties)
2 dikke stelen rabarber
Geutje water
Zoetstof of beetje suiker
500 g (magere) yoghurt
Bereiding:
- Maak de rabarberstelen schoon, spoel ze en snijd in stukjes.
- Doe de stukjes rabarber samen met een klein beetje water in een kookpot.
- Breng aan de kook en zet het vuur zachter.
- Stoof de rabarber tot moes, voeg eventueel nog een beetje water toe.
- Neem van het vuur en voeg zoetstof of suiker toe tot het voor jou zoet genoeg is.
- Laat afkoelen.
- Verdeel de rabarbermoes over 4 schaaltjes.
- Verdeel de yoghurt over de 4 schaaltjes.
Tip:
- De rabarbermoes kan je vervangen door andere fruitmoes.
- De rabarbermoes kan je ook gebruiken als broodbeleg.