Groententaart in de lente

Peultjes of sluimerwtjes zijn bij ons ook wel bekend onder hun Franse naam ‘mangetout’ of onder de Engelse naam ‘sugarsnaps’. Ze behoren tot de peulvruchten maar, in tegenstelling tot de doperwt, eten we van peultjes zowel de peulen als de zaden. Jong gegeten zijn peultjes het lekkerste. Ze bevatten minder calorieën dan doperwten en smaken een beetje zoet. Vandaar de Engelse naam sugarsnaps.

Nodig:  (4 pers)

5 vellen filo- of brickdeeg

2 eetlepels olijfolie

1 kleine bloemkool

0,5 kg peultjes

50 g groene pesto (of een tapenade naar keuze)

1 pak feta light

Peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak de bloemkool schoon, verdeel in kleine roosjes en spoel onder koud water.
  • Maak de peultjes schoon en spoel onder koud water.
  • Breng water aan de kook en kook hierin de bloemkool en de peultjes kort, tot ze net beetgaar zijn. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Neem ondertussen een ruime ovenschaal en vet deze lichtjes in met olijfolie.
  • Leg er een vel brickdeeg in, bestrijk dit dun met olijfolie. Leg hierop het tweede vel brickdeeg, bestrijk dit dun met olie. Herhaal dit tot de vellen brickdeeg op zijn.
  • Smeer op de bodem van de taart de pesto.
  • Schep hierop de uitgelekte groenten. Kruid met peper en zout.
  • Verbrokkel de feta en verdeel over de taart.
  • Bak de taart gedurende 20 tot 30 minuten tot ze mooi bruin is.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .