Feest: eigentijds kerststronk

Een kerststronk. Als ik ze zie, moet ik altijd weer denken aan de kerstperiode toen ik zelf nog kind was. Toen stond dat stevast bij ons thuis wel ergens op het menu. Nu heb ik er een eigentijdse versie van gemaakt. Deze is lichter en makkelijker te maken dan de klassieke kerststronk van vroeger. De boterroom van weleer is vervangen door een lekkere pudding die luchtig wordt gemaakt met slagschuim.

Nodig: (12 personen)

2 pakjes petit beurre koekjes

1 kopje koffie

0,7 L halfvolle melk

30 g bloem

30 g vanille puddingpoeder

2 eieren

75 g suiker

1 zakje Dr Oetker slagschuim

1 koffielepel cacaopoeder

Versiering naar keuze

Bereiding:

  • Maak eerst de pudding: breng 0,5 L melk aan de kook.
  • Doe in een andere kookpot de suiker en de eieren en roer goed onder elkaar. Voeg bloem en puddingpoeder toe en roer tot alles goed gemengd is.
  • Voeg de kokende melk bij het mengsel, doe dit geleidelijk en blijf steeds goed roeren. Plaats op het vuur en laat nog even doorkoken.
  • Je hebt nu een stevige pudding. Dek deze af met plasticfolie en laat volledig afkoelen.
  • Klop het slagschuim gedurende 4 minuten met 2 dl melk.
  • Roer de afgekoelde pudding glad met een klopper, let erop dat je geen brokjes meer ziet, schep het slagschuim eronder en meng goed.
  • Week 4 petit beurre koekjes in de koffie en schik ze op een schaal naast elkaar.
  • Smeer een dun laagje puddingmengsel over de koekjes.
  • Herhaal dit nog 3 keer.
  • Besmeer de korte zijkanten met het puddingmengsel.
  • Voeg bij de rest van het puddingmengsel het cacaopoeder en besmeer hiermee de bovenkant en de lange zijkanten zodanig dat je een stronk krijgt.
  • Werk af met kerstversiering naar wens.

Door meer of minder koekjes naast elkaar te leggen kan je een grotere of een kleine kerststronk maken.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .