“Halloween is mijn favoriete feest, dan ben ik verkleed in griezelbeest. Met Halloween ben je welkom in de hel. Je krijgt de kriebels, je bibbert uit je vel” Dit is een stukje uit de Halloweensong van “LikeMe” de populaire jongerenband. We hebben geen griezelbeesten of de hel gemaakt, wel mummies. En ja, wanneer je denkt “dit is niet echt gezond of ecologisch”, dan heb je helemaal gelijk. Maar met Halloween aan de vooravond van de herfstvakantie kleuren we even buiten de lijntjes en mag het ook wel eens een beetje minder gezond of ecologisch zijn.
Nodig: (12 hapjes)
150 g gemengd gehakt
150 g americain natuur
1 ei
2 eetlepels paneermeel
3 vierkante plakjes bladerdeeg (diepvries)
1 eetlepel (light) mayonaise
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel ketchup
Bereiding:
- Laat 3 vierkantjes bladerdeeg ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng het gehakt, de americain natuur, het ei en het paneermeel onder elkaar.
- Verdeel in 12 porties en rol er dunne, korte worstjes van.
- Neem de bladerdeegplakjes en snijd er reepjes van.
- Wikkel de reepjes rond de gehaktworstjes, zorg ervoor dat je bovenaan een opening laat voor de ogen.
- Schik de mummies op een ovenplaat en plaats in de oven. Wanneer het bladerdeeg begint te kleuren (bruin worden), neem je ze uit de oven.
- Laat even afkoelen op een rooster.
- Neem een plastic zakje en doe hierin een schepje mayonaise. Snijd een klein puntje van een hoek. Nu heb je een mini spuitzakje gemaakt. Hiermee kan je de ogen op de mummies spuiten.
- Doe mayonaise, ketchup en mosterd in schaaltjes en schik de mummies kris kras op een bord.
Je kan de mummies zowel warm, lauw als koud eten.
Toch overschot? Bewaar ze dan in de koelkast, maar niet langer dan 1 dag.