Pruimencrumble

Op zoek naar een vieruurtje of een nagerechtje? Wel deze crumble van pruimen kan daar perfect voor dienen. Eigenlijk kan je de crumble maken in elk seizoen met het fruit van dat moment. Wil je er een feestelijk nagerecht van maken, serveer de crumble dan met een bolletje (light) ijs naar keuze.

Nodig: (6 porties)

6 grote of 12 kleine pruimen (rode, oranje, gele of groene)

30 g vloeibare margarine geschikt om te bakken

36 g bloem

20 g volkoren meel

20 g havermout

36 g griessuiker of bakbestendige zoetstof voorbeeld splenda, zùsto of tagatose

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Spoel de pruimen, dep ze droog, snijd ze in kleine blokjes en verdeel deze over 6 ovenvaste schaaltjes.
  • Meng de vloeibare margarine met de bloem, het meel, de havermout en de suiker tot een korrelige massa en verdeel deze over de 6 schaaltjes.
  • Zet ongeveer 15 minuten in de oven. Als de crumble mooi gebakken is, kunnen ze uit de oven.
  • Laat even afkoelen.

Je kan de crumble warm of lauw eten.

Vervang je de suiker door zoetstof:

Verwarm de oven dan tot 160°C.

Meng bloem, meel, havermout en zoetstof onder elkaar en voeg dan pas de vloeibare margarine toe. Roer eveneens tot een korrelige massa. Volg voor de rest het recept.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .