Bij Pasen horen uiteraard eitjes. Niet alleen chocolade eitjes, ook een kippenei staat ongetwijfeld op de menu. Je kan eitjes koken, een spiegelei bakken of een roerei of kiezen voor een omelet. En met die omelet kan je veel doen. Je kan – terwijl je ze bakt – er tomaat, ham, zalm … aan toevoegen. Je kan ook gewoon je omelet bakken en deze dan vullen met wat jij of je gezin graag lust. Wij kozen voor een vulling van ham en paddenstoelen.
Alvast een vrolijk Pasen gewenst van het hele di-eet team.
Nodig: (2 pers)
3 eieren
100 g paddenstoelen (champignons, oesterzwammen, kastanjechampignons …)
2 sneetjes ham (achterham, ontvette ham, beenham, grillham)
1 eetlepel margarine geschikt om te bakken
Handvol kerstomaatjes
Handvol veldsla
Peper
Bereiding:
- Verwijder het zand met een borsteltje van de paddenstoelen, snijd het onderste stukje van het steeltje en snijd ze klein.
- Kluts de eieren in een kom. Kruid naar eigen smaak met peper.
- Verwijder het vet van de ham en snijd in kleine blokjes.
- Verwarm de helft van de margarine in pan en giet hierin de helft van het opgeklopt ei. Bak tot het ei ongeveer droog is, draai om en bak nog kort. Bak zo ook je tweede omelet.
- Verwarm ondertussen de rest van de margarine en bak hierin de paddenstoelen.
- Neem de paddenstoelen van het vuur, giet het vocht eraf en meng hieronder de blokjes ham. Breng op smaak met peper.
- Verdeel de paddenstoelen met de ham op de helft van een omelet. Werk af met enkele halve kerstomaatjes en enkele blaadjes veldsla. Vouw de omelet dicht.
Lekker met brood, stokbrood of een pistolet, bij voorkeur donker, meergranen of volkoren.