Aardbeien worden door jong en oud graag gegeten en tegenwoordig zijn ze vele maanden beschikbaar. Je kan ze puur eten of met yoghurt of platte kaas. Om voldoende te variëren kan je ze ook eten met pudding. Misschien een minder gekende combinatie, wel erg lekker samen. En ook weer 2 vliegen in een klap. Een portie zuivel en een portie fruit.
Nodig: (5 pers)
7,5 dl halfvolle melk
1 zakje vanille puddingpoeder (om te koken)
2 eetlepels zoetstof of suiker
1 bakje aardbeien
Bereiding:
- Giet een beetje melk in een kommetje en de rest de melk in een kookpot, breng aan de kook.
- Roer onder de melk in het kommetje de vanille puddingpoeder tot deze goed is opgelost.
- Roer bij de kokende melk en laat even goed doorkoken.
- Neem van het vuur en voeg er de suiker of de zoetstof bij.
- Dek het geheel af met plasticfolie, zo krijgt de pudding geen velletje, en laat volledig afkoelen.
- Maak de aardbeien schoon, spoel ze onder koud water, laat goed uitlekken en snijd de grote exemplaren in stukjes.
- Roer de afgekoelde pudding glad.
- Schep in vijf kommetje en werk af met de aardbeien.