Asperges en ei zijn een geslaagde combinatie. Het is altijd weer lekker. Hier zijn ze verwerkt in een frisse salade met de eerste sla en de eerste jonge spinazieblaadjes. Je kan de groene asperges vervangen door witte en de bolletjes mozzarella door blokjes feta. Zo heb je toch weer een andere smaak in je slaatje gebracht.
Nodig: (voor 2 personen)
1 klein zakje gemengde sla
Handvol babyspinazie
0,5 kg groene asperges
Handvol kerstomaatjes
2 eieren
1 zakje mini mozzarella bolletjes
Bereiding:
- Schil het onderste stuk van de asperges en verwijder onderaan het harde gedeelte. Snijd de asperges in stukjes van 5 cm. Zet ze op in koud water, breng aan de kook. Als het water kookt zet je het vuur uit en als het koken stopt giet je ze af.
- Kook de eieren zoals je ze graag hebt, hard of net niet hard. Pel ze en snijd in 4.
- Halveer de kerstomaatjes.
- Meng de sla met de babyspinazie.
- Verdeel de sla in 2 diepe borden/kommetjes en verdeel er de asperges, tomaatjes, mozzarellabolletjes en stukjes ei over.
Lekker met een gekookte aardappel of een stukje bruin stokbrood.