Feestmenu: witloofsoep

Feestmenu: witloofsoep

Soep mag niet ontbreken in een feestmenu. Het is een licht gerechtje en het geeft je wat extra tijd tussen de verschillende gangen door. Deze soep kan je gerust een dag op voorhand maken. Bewaar ze in de koelkast, warm ze op en laat ze even goed doorkoken. Wij hebben gekozen voor een wintersoep met witloof. Geen fan van witloof? Vervang witloof door een andere wintergroente zoals spruitjes, aardperen, knolselder,….

Nodig: (10 pers)

2 uien

2 stukken wit van prei

2 kg witloof

2 liter water

3 sneetjes toastbrood

40 g blauw geaderde kaas

bouillon

 

Bereiding:

  • Pel de uien en snijd ze in stukjes.
  • Maak de prei schoon, spoel en snijd in ringen.
  • Maak het witloof schoon en leg 2 kleine stronkjes apart. Snijd het overige witloof grof.
  • Doe groenten, bouillon en water in een ruime kookpot.
  • Breng aan de kook en zet het vuur lager.
  • Als de soep gaar is, mix ze fijn.
  • Toast het brood, snijd in 4 en besmeer met blauw geaderde kaas.
  • Snijd de overgebleven stukken witloof heel fijn.
  • Verdeel het fijn gesneden witloof over de borden.
  • Schep de soep uit en werk af met een stukje brood besmeerd met de blauw geaderde kaas.

 

Geen liefhebber van de blauw geaderde kaas? Vervang deze door verse kruidenkaas of een andere kaas naar keuze.