Het tussengerecht is een warm gerechtje. Couscous wordt gemengd met 3 verschillende soorten paprika en sjalotten. Geen fan van couscous? Vervang deze door quinoa, rijst, bulghur, ebly (graankorrels),…. Het sausje is op basis van mayonaise en Griekse natuur yoghurt. Dit wordt gemengd met sjalot. Je kan de sjalot vervangen door andere verse fijngesnipperde kruiden. De vis is een stukje pladijs. Je kan ook kiezen voor een andere vis.
Nodig: (voor 10 persoon)
1 zakje couscous
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
4 grote sjalotten
10 stukjes pladijsfilet (80 à 100 g)
4 eetlepels mayonaise
6 eetlepels Griekse natuur yoghurt
Worcestershire saus (Engelse saus)
Kiemgroenten: luzerne, radijs, prei,…
Enkele eetlepels bloem
1 eetlepel olijfolie
4 eetlepels margarine voor bakken en braden
Peper en zout
Bereiding:
- Halveer de paprika’s, verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Schil ze indien je dit wenst.
- Snijd ze in heel fijne blokjes.
- Pel de sjalotten. Bewaar 1 sjalot, snipper de rest fijn.
- Verwarm de olijfolie in een kookpot. Fruit de sjalot goed aan en voeg de blokjes paprika toe. Stoof beetgaar. Voeg indien nodig een beetje water toe zodat de groenten niet aanbranden. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de mayonaise en de Griekse natuur yoghurt.
- Pers de overgebleven sjalot met een lookpers bij het mayo-yoghurt mengsel.
- Voeg enkele druppels Worcestershire saus toe en breng verder op smaak met peper en zout.
- Dep de visfilets droog met keukenrol. Kruid ze met peper en zout.
- Doe de bloem in een diep bord en haal de visfilets door de bloem. Klop de overtollige bloem van de filets.
- Bak de vis in enkele pannen zodat alles op hetzelfde moment klaar is. Verdeel de margarine over de verschillende pannen en bak de vis aan beide kanten tot deze gaar is en een mooi bruin korstje heeft.
- Neem ondertussen een kerstboomvorm en vul deze met het couscous mengsel. Druk goed aan en verwijder de vorm. Afhankelijk van de vorm gebruik je er 1 of 2 per persoon. Heb je geen aangepaste vorm? Schep dan 2 mooie hoopjes couscous op ieder bord.
- Schik de gebakken vis bij op het bord.
- Schep er een lepel saus op.
- Werk af met de kiemgroenten.