Soep mag niet ontbreken bij een feestmenu. Het is een licht gerechtje en het geeft je wat extra tijd tussen de verschillende gangen door. Deze soep heeft als basis een zelf getrokken bouillon. Echt veel werk is het niet, je moet er alleen op tijd aan beginnen. Je kan de bouillon gerust een dag op voorhand maken. De bouillon wordt afgewerkt met stukjes groenten. Wij kozen voor wortel, courgette en butternut pompoen, maar met welke groenten je de soep afwerkt kan je zelf kiezen.
Nodig: (10 pers)
Voor de bouillon:
2 stukken soepvlees (rundschenkel)
4 uien
5 wortelen
Enkele stengels selder
Enkele peperbolletjes
3 bladjes laurier
Takje tijm
Voor de afwerking:
10 dunne wortelen
2 courgetten
1 butternut pompoen
Bereiding:
- Pel de uien en snijd ze in stukjes.
- Maak de selder schoon, spoel en snijd in stukken.
- Schil de wortelen, spoel en snijd in stukken.
- Doe het soepvlees samen met de groenten, peperbolletjes en kruiden in een ruime kookpot. Giet er 4 liter water op en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de bouillon 1 à 2 uur trekken. Zeef de bouillon.
- Schil de wortelen en de butternut. Snijd ze in kleine stukjes.
- Spoel de courgette en snijd er dikke repen af met de pel aan. Snijd deze repen in blokjes.
- Breng de bouillon aan de kook, voeg de gesneden groenten toe en kook ze gaar.
- Serveer de soep.