De komende weken werken we een feestmenu uit. Iedere week komt er een volgende gang. De feestmenu kan dienen voor kerst, oudjaar, nieuwjaar of voor eender welke andere feestelijkheid. We willen iedereen laten genieten van lekker eten. Samen met een mooi gedekte tafel, een gezellige babbel en een glaasje wijn is dit de succesformule voor een geslaagd feestje.
Nodig: (voor 10 persoon)
Hapje 1: ham met venkel
200 g parmaham, seranoham, …
1 venkel
Handvol rucola
Peper
Hapje 2: savooisoep
½ savooikool
½ prei
1 ui
0,5 L water
2 sneetjes brood
Bouillon
Hapje 3: bloemkool met gerookte zalm
3 dikke bloemkoolroosjes
Handvol veldsla
100 g gerookte zalm
peper
Bereiding:
Hapje 1: ham met venkel:
- Maak de venkel schoon.
- Snijd de venkel middendoor. Snijd vervolgens flinterdunne plakjes van de venkel.
- Schik de ham en de venkel op een ruime schaal.
- Werk af met peper en rucola.
Hapje 2: savooisoep
- Pel de ui en snijd klein.
- Maak de savooi en de prei schoon, spoel en snijd klein.
- Doe de groenten in een kookpot, voeg water en bouillon toe.
- Breng aan de kook, zet het vuur lager.
- Toast het brood en steek er figuurtjes uit (rondje, ster,…).
- Mix de soep. Schep in een klein glas of een klein kopje.
- Steek het stukje toast op een prikker en zet in de soep.
Hapje 3: bloemkool met gerookte zalm
- Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.
- Spoel de bloemkoolroosjes.
- Snijd dunne plakjes (2 à 3 mm) van de bloemkoolroosjes.
- Schik op een plakje bloemkool enkel bladjes veldsla.
- Leg hierop een stukje gerookte zalm.
- Steek alles vast met een lange cocktailprikker.
- Kruid indien nodig met peper.