Feestmenu: fruit met granité van frambozen

Feestmenu: fruit met granité van frambozen

Geen feestmenu zonder nagerecht. Deze keer is het niet veel werk. Het meeste werk heb je een dag vooraf. Dan maak je de basis van de granité. Een granité is niet hetzelfde als een sorbet, maar het trekt er wel op. Beiden hebben als basis fruit dat wordt bevroren. Bij een granité wordt de fruitbereiding regelmatig omgeschept zodat er kleine kristallen ontstaan. Wij doen het op een snellere manier. Als de fruitbereiding bevroren is, mixen we het in een blender.

Nodig: (10 pers)

6 bakjes verse frambozen

3 dl water

2 kaki’s (persimmon of sharonfruit)

zoetstof

Bereiding:

  • Bewaar 2 bakjes frambozen.
  • Doe de rest van de frambozen met het water in een pannetje en breng aan de kook.
  • Laat even doorkoken.
  • Zeef de gekookte frambozen. Breng op smaak met zoetstof.
  • Schenk het in ijsblokvormpjes en zet gedurende minstens 5 uur in de diepvriezer. (kan ook een dag op voorhand).
  • Schil de kaki, verwijder het harde kroontje en snijd in partjes.
  • Schik op een bord 3 frambozen en enkele partjes kaki.
  • Vlak voor je het nagerecht serveert neem je de bevroren frambozen uit de vriezer. Duw de blokjes uit de ijsvormen en doe ze in een blender. Mix tot granité.
  • Schep op ieder bord een hoopje granité en serveer.