Kerstkoffie

Kerstkoffie

Het Di-eet team wenst jullie een vrolijk en warm kerstfeest. In deze periode van het jaar is het gezellig in huis. We zorgen voor lichtjes en kaarsen, een mooie kerstboom, geschenken en lekker eten. Een heerlijke koffie bij de maaltijd of even tussendoor is niet te versmaden. Lekker met opgeschuimde melk. De afwerking doe je naar eigen smaak. Wat cacaopoeder, kaneel of je mengt cacaopoeder met kaneel en een vleugje gember, keuze genoeg. Wij kozen voor speculaaskruiden. Alleen de geur al doet je watertanden.

Nodig: (1 mok)

1 grote koffie

1 dl magere of halfvolle melk

½ koffielepel speculaaskruiden

Bereiding:

  • Neem een stevig stukje karton en knip hieruit een ster.
  • Schenk de koffie in een ruime mok.
  • Schuim de melk op en giet op de koffie.
  • Leg het karton op de mok.
  • Schep de kruiden in een fijne zeef en bestrooi hiermee de koffie.
  • Neem het karton weg, je hebt nu een mooie ster op het witte melkschuim.