Confituur van zomerfruit

Alle soorten pitvruchten gevangen in een potje: zo kan je deze confituur samenvatten. Ze zitten er allemaal in: perziken, nectarines, kersen, abrikozen en pruimen. Er is maar een korte periode in het jaar dat ze allemaal samen te koop zijn. Dus nu kunnen ze allemaal samen in een potje en kan je nog enkele maanden nagenieten van dit fruit door deze heerlijke confituur.

Nodig:

1 kg vruchten: neem een mengeling van perziken, platte perziken, nectarines, kersen, abrikozen en pruimen

2 limoenen

350 g confituursuiker maxi fruit (3:1)

Bereiding:

  • Maak het fruit schoon.
  • Spoel kersen, abrikozen en pruimen, verwijder de pitten en snijd in stukjes.
  • Schil, als je dat wenst, de perziken en nectarines, verwijder de pitten en snijd in stukjes.
  • Pers de limoenen.
  • Doe het fruit samen met het limoensap in een ruime kookpot.
  • Voeg de confituursuiker toe en laat alles 8 tot 12 uur trekken.
  • Zet op het vuur en breng aan de kook.
  • Volg de kooktijd zoals aangeven op de confituursuiker.
  • Schep de confituur in potjes en draai ze dadelijk dicht.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .