Groentenpizza

Pizza smaakt altijd. Wij hebben een lichte versie voor je uitgewerkt. De bodem is niet gemaakt van pizzadeeg op basis van bloem, deze bodem is gemaakt van bloemkool. Het is wel wat meer werk, toch is het het proberen waard. Je werkt de pizza af zoals jij het graag hebt, wat pikanter, met paddenstoelen, met lekkere ham of een stukje vis, of gewoon enkel met groenten en een beetje kaas.

Nodig: (2 pers)

1 grote bloemkool

3 eetlepels gemalen (light) kaas

1 ei

4 vleestomaten

2 eetlepels olijfolie

1 sjalot

1 koffielepel gedroogde basilicum

½ rode paprika

1 bolletjes (light) mozzarella

Peper en zout

 

Bereiding:

  • Kuis de bloemkool, snijd in stukken en kook gedurende 5 minuten.
  • Giet de bloemkool af en laat goed uitlekken.
  • Mix fijn met een staafmixer of gebruik een blender.
  • Neem een neteldoek (of een dunne handdoek) en spoel deze met koud water goed uit.
  • Schep de gemixte bloemkool op het neteldoek, draai bovenaan toe de knijp zoveel mogelijk vocht uit de gemixte bloemkool. Je hebt nu al een soort deeg.
  • Doe de uitgeknepen bloemkool in een ruime kom, voeg het ei en de gemalen kaas toe en roer alles goed onder elkaar. Breng op smaak met peper en zout: je deeg voor de pizzabodem is nu klaar.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Neem een bakplaat en leg hierop een bakvel of bakpapier. Schep de helft van het deeg op het bakvel en strijk uit met de bolle kant van een lepel. Zo vorm je de pizzabodem.
  • Plaats in de oven en bak gedurende 15 tot 20 minuten, de bodem moet een beetje bruin kleuren.
  • Maak vervolgens ook zo de tweede pizzabodem.
  • Maak ondertussen de tomatensaus: verwarm de olijfolie en fruit hierin het sjalotje. Voeg 2 in stukken gesneden vleestomaten en de helft van de basilicum.  Stoof gaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de paprika schoon en snijd in stukjes.
  • Spoel de 2 overgebleven tomaten en snijd in schijfjes.
  • Snijd de mozzarella in stukjes.
  • Bestrijk de gebakken pizzabodem met zelfgemaakte tomatensaus. Schik hierop paprika, schijfjes tomaat en de stukjes mozzarella. Werk af met gedroogde (of verse) basilicum.
  • Zet terug in de oven en bak nog ongeveer 10 tot 15 minuten.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .