Westerlo Vitaal is gestart

logo Westerlo Vitaal

Ben je vastbesloten om in 2016 jouw goede voornemens waar te maken? Westerlo Vitaal helpt je en organiseert verschillende workshops en infoavonden over uiteenlopende gezondheidsthema’s.

Tijdens het startmoment van Westerlo Vitaal op woensdagavond 13 januari kwamen naar schatting 130 geïnteresseerden opdagen. Het uitgebreide project werd uit de doeken gedaan en de geïnteresseerden konden kennis maken met de verschillende acties.

Diëtistenpraktijk Di-eet was natuurlijk ook van de partij.

IMG_1176 IMG_1179 IMG_1189 IMG_1200 IMG_1209  IMG_1232

Workshops en infoavonden die in 2016 aan bod komen

 • Rookstop
 • Een gezonde geest in een gezond lichaam
 • Infosessie Preventie van Sportletsels
 • Diabetes
 • Start to … Sport
 • Gewicht Verliezen

Meer info over Westerlo Vitaal 2016

Als gezonde gemeente wil Westerlo in 2016 vooruitgang boeken op heel wat gezondheidsthema’s. De voorbije jaren waren er al acties om te stoppen met roken (100 deelnemers) en om af te vallen (205 deelnemers die samen 787 kilo gewicht kwijt speelden). Telkens kwam de vraag: ‘en wanneer is er een nieuwe actie?’

 • Een op vier volwassenen rookt.
 • Een op drie volwassenen is te dik.
 • Een op vier volwassenen voelt zich niet goed in zijn vel.
 • Meer dan 60 % beweegt te weinig.
 • Tegen 2030 heeft een op tien volwassenen diabetes.

Westerlo Vitaal biedt steun aan iedereen die gezonder wil leven. De gezondheidsraad wil de Westerlonaren niet met het vingertje wijzen en dwingen om iets aan hun levensstijl te doen. Dat werkt niet. Maar ze wil wel iedereen die dolgraag iets wil veranderen maar er zelf niet toe komt een duwtje in de rug geven en professionele steun bieden.

Met hulp van de gemeente naar een gezondere levensstijl

 • Rookstop
  Voor iedereen die met het idee speelt om te stoppen met roken, voor iedereen die al heel wat pogingen om te stoppen achter de rug heeft en voor iedereen die net gestopt is maar zich daardoor slecht in zijn vel voelt… Eerst krijg je een gratis algemene infosessie over de verschillende rookstopmogelijkheden. Nadien kan je je inschrijven voor een rookstopcursus naar keuze.
 • Een gezonde geest in een gezond lichaam
  Chronische pijn en stress. Het is een combinatie waar al te veel mensen aan lijden. Westerlo Vitaal organiseert daarom een reeks van drie workshops, telkens begeleid door een expert.Bij de drie workshops geeft Nathalie Roussel, professor aan de universiteit van Antwerpen en lid van de internationale onderzoeksgroep Pain in Motion, een introductielezing. Workshop 1 en 2 gaan over het belang van educatie en relaxatie bij chronische pijn en stress. Workshop 3 gaat over het belang van activatie bij chronische pijn en stress.
 • Infosessie Diabetes voorkomen
  Volgens de Vlaamse Diabetesvereniging komen er elk jaar 23 500 nieuwe gevallen diabetes type twee bij. Nochtans is dit type diabetes te voorkomen met een gezondere levensstijl. Tijdens de gratis infosessie Diabetes voorkomen wordt er dieper ingegaan op de mogelijke risico’s en krijg je tips om diabetes te voorkomen.
 • Groepssessies over diabetes
  Tijdens de groepssessies over diabetes leer je samen met andere lotgenoten praten over diabetes en alles wat daarbij komt kijken. Het is de bedoeling om op een aangename manier, in een relaxte sfeer en in een kleine groep te praten over diabetes. Elke groepsessie sluit af met een beweegmoment.
 • Start to… Sport
  Via Start to… ontdek je op een eenvoudige manier wat voor jou de beste manier is om een gezondere en fittere levensstijl aan te nemen. Je kan er proeven van fitness, wandelen, mountainbiken, dansen en nog veel meer.
  – Start to Run: van 0 tot 5 kilometer
  – Start to Mountainbike voor beginners
  – Start to Walk: van 1000 naar 10000 stappen
  – Start to Linedance
  – Start to Wandelvoetbal
  – Start to Badminton
  – Start to Yoga
  – Start to Be
 • Infosessie Afvallen, hoe doe je dat?
  Afvallen, hoe doe je dat? Daar bestaat geen eenduidig antwoord op. Maar Westerlo Vitaal kan je helpen en organiseert een gratis infosessie. Je krijgt ook tips over de combinatie van voeding en beweging.
  Uit onderzoek blijkt dat drie vierde van de mensen die kilo’s kwijtspeelden, terug bijkomen tot hun oorspronkelijk gewicht. Want het volhouden van een nieuwe, gezonde leefstijl is niet gemakkelijk. Maar met de juiste professionele begeleiding ben je al een stapje dichter bij je doel. Tijdens deze sessies komen heel wat onderwerpen aan bod zoals het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten, het bewust leren eten zodat je smaak verbetert en het beter leren omgaan met stress. Elke sessie duurt 2,5 uur. Tijdens de eerste en laatste sessie wordt je fitheid gemeten om zo je behaalde vooruitgang in beeld te brengen.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .