Cranberries of veenbessen zijn kleine, dieprode vruchten met een zure smaak. Het is een typische vrucht voor de wintermaanden. De oogst van de bessen start in oktober. Ze worden in de keuken zowel bij hartige bereidingen (bij wildgerechten, kalkoen,…) als bij zoete bereidingen (desserten, confituur,…) gebruikt. Cranberries worden in gerechten vaak gecombineerd met zoet fruit zoals appelen of peertjes.
Ingrediënten: (4 stuks)
4 x 125 mg magere yoghurt
100 g cranberries
2 eetlepels water
Zoetstof
Bereidingswijze:
- Spoel de cranberries onder koud water en verwijder de slechte bessen.
- Doe ze in een kookpot met het water en breng aan de kook.
- Zet het vuur wat lager en kook ze tot moes.
- Neem van het vuur en voeg zoetstof toe naar smaak.
- Laat afkoelen.
- Roer vervolgens de moes van cranberries onder de yoghurt, breng op smaak met zoetstof.
- Verdeel over 4 kommetjes.