Rijst met champignons en paprika

Paprika’s zijn er in verschillende kleuren. De groene zijn paprika’s die onrijp geoogst worden en zijn daarom bitter van smaak. Wanneer je ze verder zou laten rijpen aan de struik worden ze geel, oranje of rood. Voor velen is een paprika moeilijk verteerbaar, dat komt door de schil. De schil kan je met een aardappelmesje of met een dunschiller gemakkelijk verwijderen. De geschilde paprika is milder van smaak en wordt over het algemeen veel beter verdragen.

Nodig:  (4 pers)

120 g rijst

1 ui

1 eetlepel olijfolie

1 rode paprika

1 gele paprika

1 oranje paprika

1 bakje (500 g) champignons

1 groente- of kippenbouillonblokje

Bereiding:

  • Pel de ui en snijd fijn.
  • Snijd de paprika’s door, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
  • Schil de paprika’s en snijd ze in reepjes.
  • Wrijf de champignons schoon met een borsteltje. Snijd onderaan een stukje van de steel en snijd de champignons in plakjes.
  • Kook de rijst gaar.
  • Verwarm de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui.
  • Voeg vervolgens de gesneden paprikareepjes en de bouillon toe, roer goed om en laat 5 minuten stoven.
  • Voeg hierbij de plakjes champignons, roer om en stoof alles gaar.
  • Voeg de rijst toe, roer alles goed om.

 

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .