Tips voor de feestdagen

Feestdagen lastig? Niet met onze tips

Voor : “Vroeg begonnen is half gewonnen”

  di-eet-button        Ook al heb je de hele maand december een feestgevoel, een blik op de kalender leert je dat het slechts een paar dagen écht feest is. Houd je de overige dagen zoveel mogelijk aan je normale eetpatroon en bewaar de lekkernijen voor die paar speciale dagen. Probeer voordien zo stipt mogelijk je dagschema te volgen. Zo bouw je alvast een marge op. Profiteer van deze stilte voor de storm!  

di-eet-button        Zorg dat je wat tijd voor jezelf inplant, vóórdat je karren vol boodschappen inlaadt, je dagenlang omringt met familie en vrienden en verplicht je zonnigste gezicht op moet zetten. Alleen dan kan je voldoende ontspannen en zonder stress de feestdagen tegemoet zien. Bovendien zul je, wanneer je fit bent, meer zin hebben in gezonde voeding dan in vette hapjes.

 di-eet-button        Geef jezelf dit jaar eens een gezond cadeau: probeer je gewicht tijdens de feestdagen stabiel te houden. December is absoluut niet een maand om actief te gaan lijnen – het is al een hele prestatie als de weegschaal aan het eind van deze ‘eetmaand’ nog steeds hetzelfde getal aangeeft.

 di-eet-button        Denk je dat sporten vóór de feestdagen een goed excuus is om tijdens het kerstdiner helemaal los te gaan? Dan kom je bedrogen uit. Ga maar na: een vrouw van 65kg moet 1,5 kilometer hardlopen om 115 calorieën te verbranden, terwijl ze – door iets te eten – met gemak in enkele minuten (of seconden) evenveel calorieën naar binnen werkt!

 Tijdens: “Geniet, maar met mate”

di-eet-button        Vergrijp je tijdens de feestmaand niet aan snacks die je het hele jaar door kunt eten en waar je geen ‘ultiem genot’ van ervaart. Stel jezelf liever iets speciaals in het vooruitzicht (vb. een stuk chocoladetaart, je lievelingsijs, …), waar je vervolgens dagenlang naar kan uitkijken. Is het moment daar, geniet dan schaamteloos van je speciale, calorierijke beloning!

 di-eet-button       Probeer bij de menukeuze toch hier en daar een bewustere keuze te maken. Kies bijvoorbeeld voor gegrild vlees, gerookte zalm of zeevruchten. Let op met mayonaise en olie in allerlei verse salades. Probeer gefrituurde gerechten te beperken. Kies als dessert bijvoorbeeld voor fruitsla, sorbet, bavarois, kwarktaart, …, want deze zijn lichter dan taart, gebak of chocolademousse.

di-eet-button       Neem op de feestdag zelf een licht ontbijt (wel vezelrijk, zodat je niet met honger aan het feestmaal begint). Ook de tweede broodmaaltijd is best een lichte maaltijd zoals brood met rauwkost, brood met magere groentesoep, …

di-eet-button        Tijdens het feestmaal begin je best met een aperitief zonder alcohol, want alcohol stimuleert je eetlust! Drink geregeld een glaasje water tussen de gangen, dit werkt verzadigend. Neem ook voldoende rust tussen de gangen en geniet met volle teugen van deze heerlijke maaltijd. Voel je niet schuldig!

di-eet-button        Als je deze tips opvolgt, zal je zonder kleurscheuren de feestdagen doorkomen!

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .