Glühwein

Glühwein

Kerst is geweest. Nieuwjaar komt eraan. Het is een fijne periode met veel tijd voor de familie. Maar gezellig samenzijn gaat hand in hand met eten en drinken, een glas cava of wijn hoort erbij. Onze glühwein kan je gemakkelijk zelf maken. Hij is nog lekker ook! We starten met alcoholvrije rode wijn. Zo verminderen we de calorieën al met 4/5. De afwerking is naar eigen smaak, maar traditioneel wordt er kaneel, kruidnagel en sinaasappel aan toegevoegd.

Ingrediënten:

1 fles rode wijn alcoholvrij

2 sinaasappelen (liefst bio)

1 citroen (liefst bio)

20 g rietsuiker

1 eetlepel zoetstof

3 kaneelstokjes

4 kruidnagels

Bereidingswijze:

  • Giet de wijn in een pannetje.
  • Spoel de sinaasappelen en de citroen.
  • Bewaar 1 sinaasappel voor de afwerking.
  • Snijd de andere sinaasappel en citroen in 4.
  • Knijp ze uit in de wijn.
  • Steek in de uitgeknepen sinaasappel de kruidnagels.
  • Leg de uitgeknepen sinaasappel en citroen in de wijn.
  • Voeg de rietsuiker, de zoetstof en de kaneelstokjes toe.
  • Verwarm langzaam, de wijn mag net niet koken.
  • Laat nog 5 tot 10 minuten trekken.
  • Snijd intussen de overgebleven sinaasappel in schijfjes.
  • Giet de warme wijn in een glas en garneer met een schijfje sinaasappel.