FOODSWAPS: VOLWAARDIGE VLEESVERVANGERS

Het vegetarisch en veganistisch aanbod in de supermarkten wordt alsmaar groter. Dit is superhandig, maar op den duur weet je gewoon niet meer welke te kiezen. Je hebt ondertussen al veel verschillende soorten vleesvervangers en ook heel wat merken die deze dingen uitbrengen.

Een vleesvervanger hoort eigenlijk een volwaardig alternatief te zijn voor vlees en vis. Dit is tenslotte hetgeen je wil vervangen bij de warme maaltijd wanneer je vegetarisch of veganistisch eet. Omdat vlees en vis grote bronnen van eiwitten zijn, is het belangrijk dat je een vleesvervanger kiest die ook voldoende eiwitten aanbrengt. Daarnaast zijn er nog andere algemene criteria opgesteld voor vleesvervangers, die je ook best volgt bij het kiezen van dergelijk product. Hieronder vind je de belangrijkste aandachtspunten:

 

 

 

Als je het écht helemaal goed wil doen, dan kies je het best voor de minst bewerkte varianten, d.w.z. tofu, tempeh, seitan en Quorn. Of je kiest simpelweg de pure peulvruchten, want hiervan zijn zo goed als alle vleesvervangers gemaakt.

Als laatste tip willen we je meegeven dat groenteburgers ook niet de beste keuze zijn, aangezien zij niet veel eiwitten aanleveren. Gepaneerde varianten van groenteburgers en vleesvervangers neem je best ook niet als standaardkeuze, want zij slorpen veel vet op tijdens de bereiding en brengen meer calorieën aan dan de gewone varianten.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .