Kerstomaatjes worden ook wel een cherry tomaatjes genoemd. Het is een speciale tomatensoort die tegenwoordig een heel jaar door verkrijgbaar is. Tijdens de zomermaanden kan je echter ook gekleurde kerstomaatjes kopen. Gele, oranje, groenachtige en donkere (bruinachtige) kleine tomaatjes. Soms zijn ze rond, soms zijn ze langwerpig van vorm. Wij hebben gekozen voor een mix van alle kleine gekleurde tomaatjes die we konden vinden.
Nodig: (4 pers)
1 groot pak gemengde sla (of meng zelf thuis enkel soorten sla)
1 bakje gemende kerstomaatjes in verschillende kleuren
1 pakje radijsjes
500 g varkensmignonette
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels vloeibare bakmargarine
600 g geschilde kleine vastkokende aardappelen
Peper en zout
Bereiding:
- Kook de aardappeltjes tot ze net gaar zijn. Giet af.
- Spoel de tomaatjes en halveer ze.
- Maak de radijsjes schoon, spoel ze goed en snijd in plakjes.
- Snijd dunne reepjes van de varkensmignonettes.
- Schik de salade in een ruime schaal, meng met de tomaatjes en de radijsjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie en 1 eetlepel margarine in een ruime pan. Bak hierin de reepjes varkensvlees. Kruid met peper en zout.
- Verwarm in een andere pan eveneens 1 eetlepel olie en 1 eetlepel margarine. Bak hierin de kleine aardappeltjes. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de aardappeltjes en de blokjes vlees over de salade.
- Klik hier als je er graag een sausje of een vinaigrette bij hebt.