Koolhydraatarme voeding bij diabetes

Uit nieuwe studies blijkt dat een koolhydraatarme voeding goede resultaten geeft bij diabetes (www.foodinaction.com). Het levert een goed gewichtsverlies, een verlaging van de bloeddruk, een verlaging van de HbA1C-waarde, een verlaging van de nuchtere glucosewaarde en een verlaging van de LDL-cholesterol. Daarnaast, en dit is waarschijnlijk het grootste verschil met een klassiek diabetesdieet waar voorgaande voordelen ook mee behaald kunnen worden, is de kans zeer groot dat de medicatie verlaagd kan worden, dat de bloedsuiker stabieler is en dat er verbetering is van de waarden van de triglyceriden en de goede cholesterol.
Vanaf nu kan je bij ons terecht voor een koolhydraatarm dieet bij diabetes of bij gewichtsproblemen. Er wordt enkel gewerkt met gezonde voeding, dus zonder maaltijdvervangers. Het gaat om een nieuwe eetgewoonte aanleren voor de rest van je leven. Je kan de koolhydraten drastisch verminderen of langzaam afbouwen (150 g – 100 g – 75 g – 50 g …) tot je de grens bereikt hebt die voor jou haalbaar blijft. Naast de beperking van de koolhydraten is het natuurlijk nodig om de eiwitten en de gezonde vetten op te drijven in je voeding om zo voldoende energie te hebben om je dagelijkse activiteiten te kunnen volhouden.

Is deze voedingswijze iets voor jou? Wil je graag starten met de begeleiding of wil je graag meer info, bespreek het tijdens je volgende consultatie of maak nu bij ons een afspraak!

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .