Pastinaaksoep

De pastinaak of de winterwortel is een robuuste en dikke, wit tot beige uitziende knolgroente. Ze is redelijk zoet van smaak en kan in alle gerechten gebruikt worden waarin wortel wordt verwerkt, zoals soepen, ovenschotels, groentebereidingen,… . In tegenstelling tot de gewone (oranje) wortel is de pastinaak een wintergroente die pas vanaf de maanden oktober, november wordt geoogst en dan gedurende de wintermaanden beschikbaar blijft. De pastinaak heeft een speciale, zoete en nootachtige  smaak die overheersend is,  je lust het of je lust het niet. Omdat het een vrij zoete groente is, combineren we voor onze soep de pastinaak met groenten die niet zoet smaken. Ook als de pastinaak wordt verwerkt met andere groenten, proef je nog duidelijk de typische pastinaaksmaak.

Nodig: (4 pers)

1 ui

½ stuk wit van prei

3 dikke pastinaken

1 courgette

1 liter water

bouillon

Bereiding:

  • Pel de ui en snijd in stukjes.
  • Maak de prei schoon, spoel en snijd in ringen.
  • Schil de courgette en de pastinaken en snijd in blokjes.
  • Doe de groenten, de bouillon en het water in een ruime kookpot.
  • Breng aan de kook en zet het vuur lager.
  • Mix de soep als ze gaar is.

 

 

 

 

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .