Hoe staat het ondertussen met je goede voornemens?

Loesje-goede-voornemens

Wat heb je al kunnen waarmaken? Leg je lat niet te hoog maar maak een voornemen dat je ook werkelijk kan volhouden. En heb je je goede voornemens ook al gedeeld met vrienden?

Heb je ondertussen een misstap begaan? Zoek naar de oorzaak en pak het aan.
Maak je een misstap, een kleine misstap is heel menselijk. Zoek naar de oorzaak en pak het aan. Was je moe? Had je geen gezonde alternatieven bij de hand? Stress op het werk? Zoek naar de oorzaak van je misstap en pik de draad meteen weer op.

Geef vooral niet op. Je hebt gemiddeld drie weken nodig om een gewoonte aan of af te leren. Een nieuwe gewoonte aanleren vraagt gemiddeld zes maanden. Gun jezelf dus de nodige tijd en weet vooral dat de aanhouder wint. Geef niet op na een misstap. Vaak voel je je onmiddellijk schuldig na een misstap, dat hoeft helemaal niet. Je kan er maar van genoten hebben. Wat voorbij is, is voorbij!

Al enige tijd je voornemens volgehouden? Dat verdient een beloning. Beloon jezelf met een nieuw paar loopschoenen, een nieuwe outfit of een dagje uit. Let wel dat de beloning niet indruist tegen je eigen voornemens.

Verleg je grenzen. Zijn je voornemens te makkelijk haalbaar, ga dan op zoek naar nieuwe realistische uitdagingen. Ben je sneller klaar dan verwacht, goed zo, stel dan je volgende uitdaging maar blijf vooral je eerste overwinning volhouden.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .