Quorn is een vleesvervanger die gemaakt wordt op basis van een mycoproteïne. Het heeft een hoog eiwitgehalte en een laag vetgehalte. Het wordt verkocht in filets, natuur, gemarineerd of (pittig) gekruid. Er worden ook worsten en schnitzels van gemaakt en andere vleesvervangers zoals vol-au-vent,…. Wij hebben voor dit recept gekozen voor het quorngehakt.
Nodig: (4 pers)
1 kleine witte kool
2 pakjes qourngehakt
1 ui
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel mosterd
1 koffielepel tijm
4 eetlepels gemalen light kaas
Peper en zout
Bereiding:
- Maak de witte kool schoon, spoel onder koud water en snijd in reepjes
- Maak de ui schoon en snijd fijn.
- Verwarm de olijfolie in een ruime kookpot en fruit de ui.
- Voeg het quorngehakt toe en bak rul.
- Voeg de witte kool toe en roer alles goed om.
- Zet het vuur lager, voeg indien nodig een beetje water toe zodat het niet aan kan branden.
- Neem van het vuur als de kool beetgaar is, voeg mosterd, tijm en gemalen kaas toe en roer goed om.
- Breng op smaak met peper en zout.